Αυξήθηκαν κατά 45% οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη!

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη το 2017 αυξήθηκαν κατά 45% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια Έκθεση για την Κατάσταση και την Εξέλιξη της Τρομοκρατίας στην Ευρώπη το 2018.

Στην έκθεση σημειώνεται πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν τάση πτώσης το 2017 αυξήθηκαν κατά 45% ενώ σημειώθηκε μείωση στον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τις ζωές τους στις επιθέσεις κατά το ήμισυ.

Σύμφωνα με την έκθεση το 2017 σημειώθηκαν ή αποτράπηκαν 205 τρομοκρατικές επιθέσεις στις χώρες μέλη της ΕΕ. Στις συγκεκριμένες επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 68 άνθρωποι ενώ τραυματίστηκαν 844.

Πάνω από το ήμισυ των τρομοκρατικών επιθέσεων που καταγράφηκαν σε 9 χώρες σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. 107 επιθέσεις συγκεκριμένα. Στη Γαλλία σημειώθηκαν 54, στην Ισπανία 16, στην Ιταλία 14, στην Ελλάδα 8, στη Γερμανία και το Βέλγιο από 2, στη Φινλανδία και τη Σουηδία από μια επιθέσεις.

Το 2017 συνελήφθησαν 975 άτομα από εγκλήματα σχετικά με την τρομοκρατία, η ηλικία των 438 αυτών είναι μεταξύ 20-25. Οι 411 αυτών των συλλήψεων πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία. Οι 169 στην Αγγλία, οι 91 στην Ισπανία, οι 58 στη Γερμανία, οι 50 στο Βέλγιο, οι 48 στην Αυστρία, οι 39 στην Ιταλία, οι 35 στην Ολλανδία, οι 17 στη Δανία, οι 15 στην Ελλάδα, οι 14 στη Βουλγαρία, οι 11 στην Ιρλανδία, οι 9 στην Φινλανδία. Πραγματοποιήθηκαν από 2 συλλήψεις στην Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Ενώ συνελήφθησαν από ένα άτομο στην Τσεχική Δημοκρατία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.

«Η Ευρώπη συνεχίζεται να βρίσκεται στο στόχαστρο της τρομοκρατίας. Η τρομοκρατία είναι μια απειλή για όλο τον κόσμο και την ανθρωπότητα. Για το λόγο αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε» σημειώθηκε στην έκθεση.

Στην έκθεση σημειώθηκε πως η πλειοψηφία των επιθέσεων(το 67%) πραγματοποιήθηκαν από αυτονομιστές, οι 16% των επιθέσεων είχαν σχέση με το ISIS, το 12% με τις ακροαριστερές ομάδες ενώ το 3% με ακροδεξιούς. Ενώ το 3% πραγματοποιήθηκαν από άτομα άγνωστης ταυτότητας.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα πως οι επιθέσεις του ISIS αυξήθηκαν πάνω από 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά και τονίστηκε πως η πλειοψηφία των επιθέσεων πραγματοποιήθηκαν από ένα άτομο και με ερασιτεχνικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.