Ασθενής καταγγέλλει βαριά ιατρική αμέλεια & ότι την “σακάτεψαν” στην “Ευρωκλινική”!

Περιστατικό πρωτάκουστης ιατρικής αμέλειας στο ιδιωτικό νοσοκομείο “Ευρωκλινική” Αθηνών καταγγέλλει επώνυμα ασθενής που κάνει λόγο για αποτυχημένη χειρουργική επέμβαση που την κατέβαλε σωματικά και ψυχικά ταλαιπωρώντας την μέχρι σήμερα υποβαλλόμενη σε άκρως επώδυνες καταστάσεις για την υγεία της.

Να τονίσουμε σ’αυτό το σημείο ότι το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας και ασφάλειας, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και αξιοπρεπούς μεταχείρισης προστατεύονται από το ίδιο το Σύνταγμα, από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), από το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Ευρωπαϊκό Χάρτη των Ασθενών καθώς και από τη διακήρυξη για την προαγωγή των δικαιωμάτων των Ασθενών στην Ευρώπη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας.

Σας παραθέτουμε το περιεχόμενο της καταγγελίας και αναμένουμε να φιλοξενήσουμε την επίσημη θέση της “Ευρωκλινικής” Αθηνών για το περιστατικό:

“Απευθύνομαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έτσι ώστε να μάθουν οι συμπολίτες μας για την θανάσιμη περιπέτεια και το σακάτεμα που μου έκαναν στην Ευρωκλινική.
Στις 13 Μαρτίου 2019, μεταφέρθηκα στην Ευρωκλινική με κάταγμα ισχίου. Την επομένη, 14/3, έγινε η χειρουργική επέμβαση από τους Σ.Κ. και Κ.Ν. Παρέμεινα νοσηλευόμενη για επτά μέρες και, αν και αισθανόμουν ισχυρούς πόνους στο τραύμα, μου έδωσαν εξιτήριο με την σύσταση να μεταφερθώ σε οίκο ευγηρίας- αποκατάστασης, όπως και έγινε. Στο κέντρο αποκατάστασης οι πόνοι έγιναν αφόρητοι με αποτέλεσμα να μεταφερθώ ξανά στην Ευρωκλινική για ακτινογραφίες από τις οποίες φάνηκαν λάθη, αστοχίες όπως θέλετε πείτε τις, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε από μικροβιολογικές εξετάσεις ότι είχα υποστεί και εκτεταμένη ενδονοσοκομειακή λοίμωξη στο τραύμα. Στις 10/4, δηλαδή σχεδόν ένα μήνα μετά το χειρουργείο στην Ευρωκλινική, ο θεράπων γιατρός συνέστησε να μεταφερθώ κατεπειγόντως στο ΚΑΤ όπου μόνον εκεί θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά τόσο η διόρθωση των σφαλμάτων του χειρουργείου στην Ευρωκλινική όσο και η βαρύτατη μόλυνση. Την επομένη, 11 Απριλίου, υποβλήθηκα στο ΚΑΤ, σε διορθωτική επέμβαση η οποία πήγε καλά και σε καθαρισμό του τραύματος.
Στις 8 Μαΐου, υποβλήθηκα σε τρίτη επέμβαση για τον περαιτέρω καθαρισμό της μόλυνσης στο τραύμα. Επειδή στην ηλικία μου, είμαι 85 ετών, τρεις χειρουργικές επεμβάσεις σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, με έχουν εξουθενώσει επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη εύθραυστη υγεία μου, με δεδομένο μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό να υποβληθώ και σε τέταρτη επέμβαση σύντομα, ίσως αυτό αποδειχτεί μοιραίο για τη ζωή μου.

Αξίζει επίσης να αναφέρω ότι συγγενικό μου πρόσωπο επικοινώνησε τρεις φορές με την διοίκηση της Ευρωκλινικής καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους αλλά εκείνοι τον κορόιδευαν άλλοτε κρυπτόμενοι και άλλοτε δίνοντας υποσχέσεις ότι θα επικοινωνήσουν μαζί του χωρίς ποτέ να το κάνουν.

Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει, με την γνωστοποίηση της κυριολεκτικά θανάσιμης περιπέτειάς μου, να ενημερώσω τους συμπολίτες μας αλλά και κάθε αρμόδιο για την ανεύθυνη, ανάλγητη και απάνθρωπη…. Ευρωκλινική, ενώ θεωρώ χρέος μου να ευχαριστήσω το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΑΤ για την υπευθυνότητα και ανθρωπιά που δείχνουν απέναντι όχι μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους ασθενείς”.

12 Μαΐου 2019
Κατερίνα Δεμιτζάκη
Θάλαμος 425 νοσοκομείου ΚΑΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.