Αποτυχημένη η ελεγχόμενη χρήση Ναρκωτικών ουσιών

Η μεταμοντέρνα-μεταπροοδευτική αντιμετώπιση της χρήσης ναρκωτικών από την ελληνική Πολιτεία σε ό,τι αφορά στην ίδια την χρήση αλλά και στους χρήστες φαίνεται πως συμπυκνώνεται στην γνωστή λαχανοφιλοσοφική θεώρηση του «αν δεν μπορείς να το αποφύγεις, τουλάχιστον απόλαυσέ το». Κάπως έτσι λοιπόν οι εθνοπατέρες νομίζουν ότι με την ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών θα αντιμετωπιστεί το οξύτατο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της τοξικομανίας.
Όμως, όλοι αυτοί που ελαφρά τη καρδία ψηφίζουν και νομοθετούν την ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών, μπήκαν άραγε στον κόπο να πληροφορηθούν τι ακριβώς συνέβη στην Ελβετία, στο περίφημο Platzspitz park, στην Ζυρίχη, όπου από το 1980 δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς το πείραμα της ελεγχόμενης χρήσης, με αποτέλεσμα οι Ελβετικές αρχές να το διακόψουν άρον άρον;
Αλλά και εις τα καθ΄ημάς, ποια ήταν τα αποτελέσματα της χορήγησης μεθαδόνης από τον ΟΚΑΝΑ;
Στην Ισπανία, Πορτογαλία Λουξεμβούργο αλλά και αλλού όπου γίνεται, κυρίως σε πιλοτικά προγράμματα, ελεγχόμενη χρήση ναρκωτικών ουσιών, ποια είναι τα αποτελέσματα, είναι έστω ενθαρρυντικά;
Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπισθεί η τοξικομανία και τα ιατρικά, κοινωνικά αλλά και νομικά ζητήματα που απορρέουν από την χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά με το να μετατρέπεται η Πολιτεία σε βαποράκι και να γκετοποιεί τους χρήστες είναι θλιβερό κατάντημα για μια χώρα προσέφερε τον όρκο του Ιπποκράτη στην ιατρική επιστήμη.

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Δαραβίγκας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Μ.Κ.Ο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.