Αποκαλύπτουμε το επόμενο Survivor και ποιος θα είναι ο νικητής!

Η τηλεθέαση στο Survivor πλέον ξεπερνάει τα όρια της λογικής, αγγίζοντας νούμερα όπως τα 2,6 εκατομμύρια τηλεθεατών σε ένα επεισόδιο! Είναι για πολλούς αστρονομικό το νούμερο,εάν συνυπολογίσει κάποιος ότι η  χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται  στο χείλος της καταστροφής, με τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις να μονοπωλούν το ενδιαφέρον και κάποιος αφελής ίσως θα πίστευε ότι κάτι τέτοιο θα επηρέαζε τα ποσοστά του παιχνιδιού, πράγμα που δεν συνέβη ως τώρα.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι αυτό είναι μια επιτυχία και μισή και όσο εμείς το παρακολουθούμε, κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για το επόμενο. Με μικρές διαφορές βέβαια από αυτό που παρακολουθούμε τώρα, αλλά με την συνταγή  που έκανε διάσημο το παιχνίδι αυτό, να παραμένει η ίδια και δεν είναι άλλη από την επιβίωση των συμμετεχόντων κάτω από  ακραίες και αντίξοες  συνθήκες.

Το επόμενο Survivorλοιπόν θα γυριστεί στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο εξωτικό νησί, όπως κάποιοι θα περίμεναν. Οι συντελεστές της παραγωγής ήδη ετοιμάζουν τον χώρο για να υποδεχτούν τις 10.815.197 συμμετοχές περίπου, που να σημειώσουμε εδώ ότι είναι υποχρεωτική η συμμετοχή όλων μας,  σε όλη την επικράτεια της χώρας. Οπότε δεν θα χρειαστεί να δηλώσουμε συμμετοχή με κάποια αίτηση , μας έχουν ήδη καλέσει και ήδη το έχουμε αποδεχτεί.Όσον αφορά τον  αριθμό των συμμετοχών του επόμενου«παιχνιδιού»,  υπάρχει η πεποίθηση ότι θα ξεπεράσουν το παραπάνω νούμερο, δεδομένου και των συνθηκών που θα επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή των γυρισμάτων, με αποτέλεσμα  ο ανταγωνισμός να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Η διάρκεια που θα κληθούν οι συμμετέχοντες να αντέξουν κάτω από δύσκολες συνθήκες πείνας και κακουχίας δεν έχει οριστεί ακόμη  και θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα οι διαγωνιζόμενοι  θα καταφέρουν να λειτουργούν με το εμείς και όχι με το εγώ. Δηλαδή κατά τη διάρκεια του «παιχνιδιού», ποιοι θα είναι αυτοί που μέσα από τις κακουχίες, θα αλλάξουν τρόπο σκέψης και θα κοιτάξουν τον διπλανό τους, γιατί για να επιβιώσεις υπό αυτές τις συνθήκες και τους κανόνες του επόμενου «παιχνιδιού», θα πρέπει να επιβιώσει ο διπλανός σου και ο παραδίπλα, αυτός θα είναι ο μεγαλύτερος κανόνας, ο κάθε ένας θα φροντίζει τον διπλανό του. Και όχι όπως τώρα, που είμαι εκτός παιχνιδιού και ο διπλανός  μου πεθαίνει αλλά εμένα δε με νοιάζει, αδιαφορώ , ο δίπλα μου πεινάει,αλλά εγώ να έχω τη δουλειά μου, την οικογένεια μου, είμαι καλά τι με νοιάζει;

Αρκεί να πάω κάπου διακοπές , αρκεί να μπορώ να ξοδεύω και να έχω την καθημερινότητα μου και όσο μπορώ να ξοδεύω, να ψηφίζω και όσο ψηφίζω να δίνω παράταση σε αυτό που κάνει τον διπλά μου να υποφέρει και ο πολιτισμός μας δεν έχει πάτο. Λοιπόν όλα αυτά το επόμενο «Survivor» θα τα αλλάξει, όχι ως δια μαγείας αλλά θα τα αλλάξει.

Οπότε όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε αυτήν την λεπτομέρεια, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει το «παιχνίδι» για εμάς και επίσης  το μεγάλο έπαθλο μπορούμε να το διεκδικήσουμε  όλοι μας και θα είναι η αποχώρηση από αυτό, όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οπότε, όπως καταλαβαίνουμε νικητής δεν θα είναι ένας,αλλά περισσότεροι και δεν θα υπάρχει όριο στο πλήθος των νικητών,αρκεί οι συμμετέχοντες να αλλάξουν γρήγορα τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς. Σε αυτό θα βοηθήσουν κατά έναν παράδοξο τρόπο οι κακουχίες, η πείνα  και γενικά οι στερήσεις και οι δύσκολες συνθήκες που ετοιμάζουν οι  διοργανωτές και θα κληθούν οι διαγωνιζόμενοι να αντιμετωπίσουν.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε την επιτυχία της σειράς που προβλήθηκε στην Λιβύη το 2011 όπως και στη Συρία το ίδιο διάστημα,  επεισόδια που προβάλλονται ακόμη και  τώρα, κερδίζοντας εκατομμύρια τηλεθεατές από ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά λοιπόν και την προβολή των τελευταίων επεισοδίων στη Συρία,  η αγαπημένη σειρά του κοινού θα μετακομίσει και στην Ελλάδα. Οπότε καλείσαι να είσαι έτοιμος και προετοιμασμένος για την συμμετοχή σου στο παιχνίδι,διότι θα ξεκινήσει απροειδοποίητα, εκεί που δεν το περιμένεις και δίχως να εξετάσει,όπως είπαμε προηγουμένως,εάν έχεις κάνει αίτηση συμμετοχής ή όχι. Απλά,ξαφνικά και εκεί που θα είσαι αμέριμνος θα μπεις και θα παίξεις.

Θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και άλλα για αυτό το παιχνίδι. Που δεν είναι ακριβώς «παιχνίδι», αλλά θα πρέπει αναγκαστικά όλοι να συμμετέχουμε. Δεν έχει και πολύ σημασία εάν το επιλέξαμε να συμμετέχουμε ή όχι, οι περισσότεροι ίσως όχι, αλλά οφείλεις να γνωρίζεις ότι  αυτό το παιχνίδι γίνεται για τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά, αλλά και ταυτόχρονα για όλους μας, συλλογικά.

Η συμμετοχή μας σε αυτό σίγουρα θα μας φέρει μπροστά σε καταστάσεις, για την γενιά μας τουλάχιστον, δύσκολες αφού θα υποχρεωθούμε κάτω από τους κανόνες του «παιχνιδιού» να στερηθούμε τα απαραίτητα, τα βασικά που λέμε. Για τον κάθε ένα από εμάς  τα απαραίτητα μπορεί να διαφέρουν. Πχ εγώ να θεωρώ σαν βασικό αγαθό ένα smartphone, ένα πολυτελές αυτοκίνητο, άνεση για ταξίδια και καθημερινές εξόδους κλπ. και κάποιος άλλος βασικό αγαθό να θεωρεί ένα πιάτο φαγητό, νερό, η μέριμνα της υγείας του και των δικών του ανθρώπων και μέχρι εκεί.

Μη σε σκανδαλίσω ρωτώντας σε, ποιος από τους δύο πιστεύεις ότι σε μια δύσκολη κατάσταση θα προσαρμοστεί πρώτος.

Νικητής λοιπόν  θα είναι αυτός που θα προσαρμοστεί πρώτος. Αυτός που υπό αντίξοες συνθήκες και με τα ένστικτα να αγριεύουν, που τριγύρω θα επικρατεί πανικός, φόβος και αναστάτωση αυτός θα έχει υπομονή, θάρρος, πίστη (δύσκολες μέρες για άθεους), ατσάλινη ψυχολογία, πνεύμα συνεργασίας και θα ιεραρχήσει  τις προτεραιότητες του με τρόπο διαφορετικό πλέον, σε ένα παιχνίδι που θα μεταβάλει το τώρα όπως το γνωρίζουμε και με αφορμή αυτήν την μεταβολή θα ανακαινιστεί ο τρόπος που ακόμα και τώρα σκεφτόμαστε.

Αυτό το παιχνίδι θα είναι η αφετηρία για όλους μας για να κάνουμε το restart,  αυτό που έχει ανάγκη ο πολιτισμός μας, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει σε μια άλλη βάση και η καθημερινότητα που όλοι, λίγο ή πολύ,συνηθίσαμε θα μοιάζει μια μακρινή κακή ανάμνηση.Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν καταλάβει ότι ο πολιτισμός μας δεν τραβάει άλλο, δεν τσουλάει.

Ναι μην σε τρομάζει όμως αυτό, ίσα ίσα θα πρέπει να σε γεμίζει αισιοδοξία, για μέρες πολύ καλύτερες από αυτές που τώρα ζούμε. Έχουμε περισσότερη αξία από αυτήν που μας λένε στην εργασία, μεγαλύτερη αξία από αυτή που σου λέει το αφεντικό ή ο συνεργάτης σου στη δουλειά ότι έχεις, μεγαλύτερη αξία από αυτήν που σου δίνει το σχολείο, η οικογένεια, η παρέα, το κράτος, οι κυβερνώντες, οι πιστωτές, το υπάρχων σύστημα, πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτή που σου δίνει το χρήμα που μπορεί να έχεις.

Έχουμε πολύ μεγαλύτερη αξία και ικανότητες από αυτές που νομίζουν οι συντελεστές και παραγωγοί αυτού του παιχνιδιού ότι έχουμε και είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχτεί αυτό. Όπως και είμαι βέβαιος ότι δεν έχουν υπολογίσει και το πλήθος των νικητών του παιχνιδιού.

Θα μου που πεις που γνωρίζω τα παραπάνω.

Έχουν μιλήσει άλλοι πριν από εμένα, άτομα όχι σαν κι εμένα αλλά  σημαντικοί που  για εμένα ήδη είναι νικητές ή αν θες, τα φαβορί στο παιχνίδι.  Οπότε εγώ έρχομαι τελευταίος και καταϊδρωμένος και τοποθετώ τις λέξεις-πληροφορίες άλλων στη σωστή σειρά και εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι δε σου μεταφέρω δική μου πεποίθηση, μια νυχτερινή σκέψη η απλά ένα λογισμό.  Δεν είναι δικά μου λόγια αυτά, απλά όσο ψάχνεις βρίσκεις και όσο βρίσκεις ψάχνεις και δε θα μίλαγα εάν δεν έψαχνα και πόσο μάλλον θα ήμουν σιωπηλός εάν δεν έβρισκα.

Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο για κάποιον να κατανοήσει αυτά που τώρα γίνονται και όσα ακόμα πρόκειται να γίνουν, χίλιες φορές να τα ακούσει από τα πιο επίσημα χείλη,  για αυτό με τη σειρά μου στα μεταφέρω γραπτώς ώστε να τα θυμάσαι, αν γίνετε,  τις δύσκολες ώρες των γυρισμάτων, όταν θα είσαι μόνος σου εσύ και το χάος.

Να θυμάσαι και να μη χάσεις την ελπίδα σου και τη δύναμη σου, απλά να σκέφτεσαι ότι τα συναισθήματα που αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζουν τον καθένα μας και κυριαρχούν πάνω μας, όπως το υπέρμετρο άγχος, το ασταμάτητο τρέξιμο, ο εκνευρισμός που επικρατεί τριγύρω μας, η θλίψη, η κατάθλιψη, ο φόβος, η σκληρότητα, το μίσος, η κακία, η εκμετάλλευση, το ψέμα η υποκρισία, ένα σωρό άλλες ψυχοφθόρες και ανθρωποκτόνες καταστάσεις,προϊόντα ενός σύγχρονου τρόπου ζωής που όλοι γίναμε δούλοι του και  πιστοί υπηρέτες του, θα λάβουν τέλος.

 Όλα αυτά  θα πάψουν να υπάρχουν!Θα σταματήσουν να μας επηρεάζουν και τα παραπάνω συναισθήματα, θα αντικατασταθούν με αυτά της χαράς, της ηρεμίας, της απαλλαγής από αυτή τη ξέφρενη και ψυχοφθόρα καθημερινότητα, της ψυχικής ησυχίας και γαλήνης που τόσο έχουμε ανάγκη. Συναισθήματα απαραίτητα ώστε  να μπουν οι βάσεις και να φτιάξουμε μια χώρα από την αρχή.

Για αυτό μην αντιδράς σε αυτό που έρχεται, απλά προετοιμάσου στο βαθμό που μπορείς, που ο κάθε ένας μας μπορεί, να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για το «παιχνίδι» που θα διαγωνιστούμε  και  όλα θα βρουν τον δρόμο τους και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή.

Σε όλους εμάς τους συμμετέχοντες,εύχομαι καλή επιτυχία και να μην ξεχάσουμε τον λόγο που θα συμμετέχουμε και το στόχο που θα έχουμε στα γυρίσματα του επόμενου «Survivor».

Athan

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.