Από το 1989 έως σήμερα η παρανομία στους κόλπους της Αστυνομίας

Σας παραθέτουμε άρθρο του προέδρου του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα, Γιάννη Δαραβίγκα σχετικό με την εμπλοκή επίορκων αστυνομικών σε κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών:

“Ήταν θυμάμαι στα 1989, όταν ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα, μίλησα στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» και στην δημοσιογράφο κυρία Εξάρχου, για διακίνηση ναρκωτικών από αστυνομικούς. Πιο συγκεκριμένα είχα πει πως το 5% των αστυνομικών διακινούν ναρκωτικά, πράγμα που «ενόχλησε» την τότε ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως (Υπουργός ο Γεώργιος Πέτσος) και βρεθήκαμε κατηγορούμενοι τόσο εγώ όσο και η δημοσιογράφος κ. Εξάρχου. Στην δίκη που έγινε, εισαγγελέας της Έδρας ήταν ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος στην αγόρευσή του είχε πει πως ο αριθμός των αστυνομικών που διακινούν ναρκωτικά ίσως να είναι μεγαλύτερος από το 5% που είχα αναφέρει στην συνέντευξή μου στο «ΕΘΝΟΣ» και απλώς για την ιστορία αναφέρω ότι τόσο εγώ όσο και η δημοσιογράφος κ. Εξάρχου, αθωωθήκαμε πανηγυρικά.
Τα χρόνια πέρασαν και να που ακόμα και σήμερα εξακολουθούμε να διαβάζουμε σχεδόν καθημερινά για την εμπλοκή αστυνομικών σε διακίνηση ναρκωτικών αλλά και σε άλλες παράνομες επικερδείς δραστηριότητες. Τι γίνεται λοιπόν; Τίποτε δεν αλλάζει σε αυτό τον τόπο; Οι ηγεσίες -πολιτικές και φυσικές- της αστυνομίας, όλο αυτό το διάστημα, σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, διαδέχονται η μία την άλλη με βαρύγδουπες διακηρύξεις περί πατάξεως της εγκληματικότητας στους κόλπους της αστυνομίας και άλλα τέτοια συμπαθητικά πλην όμως η πραγματικότητα τους διαψεύδει πανηγυρικά.
Φαίνεται λοιπόν πως η παρανομία και η εγκληματικότητα στους κόλπους της αστυνομίας είναι διαχρονική και πώς να μην είναι άλλωστε αφού η ηγεσία της ζει και «συσκέπτεται» σε χώρους αποστειρωμένους από κομματικά ή υπηρεσιακά ανεπιθύμητους, τείνοντας πάντα ευήκοον ους μόνον σε κόλακες και παρατρεχάμενους, συνθήκες που είναι γνωστό τοις πάσι ότι επιτρέπουν αν όχι και ευνοούν την ύπαρξη παρασιτικών και εκνόμων δραστηριοτήτων από αστυνομικούς που αμαυρώνουν το πραγματικά μεγάλο έργο που επιτελούν οι έντιμοι και ακέραιοι συνάδελφοί τους απαξιώνοντας κάθε έννοια ασφάλειας και προστασίας που τόσο την έχουν ανάγκη οι έλληνες πολίτες στις μέρες μας”.

Γιάννης Δαραβίγκας
Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.