Ο τσιγκούνης «αρχηγός» Κέρμιτ ο βάτραχος είναι μίζερος, άπληστος και με υπέρμετρο εγωισμό. Η παρέα της υπέρβαρης σιλικονάτης μετρέσας Μις Πίγκι μαζί του δεν είναι και η πιο ευχάριστη, καθώς η κοινωνική ζωή είναι «φτωχή» και πολλές φορές με αρκετά προβλήματα στις διαπροσωπικές τους επαφές.
Δεν φημίζεται για τη φιλοξενία του, την εγκαρδιότητά του, το χαμόγελό του, την ανοιχτόκαρδη αγκαλιά του και το νοιάξιμό του για τους ανθρώπους γύρω του και τους στενούς συνεργάτες του.
Μιλάμε για ένα άρρωστο άτομο, «κλεισμένο» στον εαυτό του, απομονωμένο από τον περίγυρό του. Μοναδική του έννοια είναι να μην ξοδευτούν τα χρήματα του, αλλά να εμπλουτιστούν. Δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τους άλλους, έχει κατακλυστεί από τον εγωισμό του και το νοιάξιμο μόνο για τον εαυτό του και τα χρήματά του.
Ένας τσιγκούνης σαν τον τύπο που το παίζει «πρόεδρος» βρίσκει την ασφάλειά του και την ηρεμία του μέσω των χρημάτων και όχι στην επαφή του με τους συνανθρώπους του. Φοβάται να εμπιστευτεί αξίες όπως η επαφή της συντροφικότητας και της φιλίας. Βασίζει την αυτοεκτίμησή του μόνο στα χρήματα. Ο σχιζοφρενής «Ιούδας» στερείται επικοινωνίας, οδηγείται σε έναν ψυχικό μαρασμό, αφού αυτή η στάση του ολοένα και θα τον απομονώνει συναισθηματικά.
Τώρα τελευταία βάζει το τυφλό πειθήνιο όργανό του, την ευτραφή μετρέσα του, που στέλνει ποινοκολόγους να πουλήσουν… σακιά πατάτες και βρίζει συνεργάτες του παρανοϊκού αφεντικού της ότι δεν έχουν αρχ…, να «κόβει» μισθοδοσίες, υπερωρίες και να εκδικείται με παρανοϊκό μένος τους συνεργάτες του «προέδρου», τους οποίους όμως δεν πληρώνει από την τσέπη του!
Άλλωστε στον φονιά μπορεί να βρεις και κάποια αισθήματα, στον τσιγκούνη δεν θα βρεις κανένα. Ο τσιγκούνης, είναι βέβαια πάντα εγωιστής, αγαπά μοναχά τον εαυτό του, αλλά, πολλές φορές, είναι ένα τέρας χειρότερο κι από τον εγωιστή, γιατί μπορεί να μην αγαπά μήτε τον εαυτό του, και να τον αφήσει να πεθάνει από την πείνα.
Βλέπεις πώς ο τσιγκούνης καταντά τρελός, και μάλιστα ο πιο ασυμπάθηστος, ο πιο αντιπαθητικός τρελός.
Η αγάπη των χρημάτων φέρνει τις μεγαλύτερες συμφορές στην ανθρωπότητα. Ο Ιούδας ο φιλάργυρος παράδωσε τον Χριστό. Ο «Ιούδας» πρόεδρος «έδωσε» όλους για να σώσει το τομάρι και την τσέπη του.
Η Εκκλησία, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ψέλνει πολλά τροπάρια που κατακρίνουνε τη φιλαργυρία. Τον Ιούδα τον λέγει «γέννημα εχιδνών, δόλιο, προδότη, παράνομο», και μας ξορκίζει να διώξουμε από πάνω μας τη φιλαργυρία.
Η βουλιμική φιλαργυρία κάνουν τον ίδιο άνθρωπο θύτη και θύμα. Ο τσιγκούνης θεωρεί τον εαυτό του αιτιολογημένα συντηρητικό, προνοητικό και αυτοελεγχόμενο. Ούτε η μοναξιά του τον ωθεί να αναθεωρήσει τις απόψεις του.
Και όμως, τα απλήρωτα τιμολόγια στο γραφείο του εμπλουτίζουν μόνο με πίκρα τη χρυσοποίκιλτη φυλακή του.
ΥΓ. Μη χάσετε το επόμενο επεισόδιο: Το δράμα της Μις Πίγκυ με την αποτυχία του botox στον άνω ανελκτήρα του χείλους εκεί που το μάγουλο (παρειά), συναντά το πτερύγιο της μύτης.
Όλη τη μέρα παρατηρεί το «τσάκισμα» στον καθρέπτη…
Θα πληρώσει τη «ζημιά» ο τσιγκούνης «Βασιλιάς» της και «προστάτης» που την εργαλειοποιεί στο όνομα της αδυναμίας της και της νοητικής υστέρησης της;