Απαράδεκτες οι προτάσεις Μ. Νίμιτς για την ονομασία των Σκοπίων!

Ρεπορτάζ Σκοπιανής ιστοσελίδας αναφέρει σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε ο ειδικός διαμεσολαβητής για την ονοματοδοσία των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η δέσμη προτάσεων Νίμιτς περιλαμβάνει πέντε ονόματα στα αγγλικά και στα σλαβικά, όλες με τον όρο Μακεδονία.
Είναι το Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), το Republika Severna Makedonija (Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), το Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας, το Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη) και το Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια).
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η σύντομη γραφή των ονομάτων θα μπορεί να είναι:
– Nova Makedonija,
– Severna Makedonija,
– Gorna Makedonija,
– Vardarska Makedonija και
– Makedonija (Skopje)
Όσον αφορά τη γλώσσα, προτείνεται η «makedonski ή αλλιώς «επίσημη γλώσσα της Δημοκρατίας της Νέας (ή Βόρειας ή Άνω ή του Βαρδάρη) Μακεδονίας. Επίσης, σε ό,τι αφορά στην υπηκοότητα, προτείνεται είτε η σλαβική γραφή «makedonska» είτε η περιγραφή, π.χ., «nationality of the Republika Nova Makedonija».
Πηγές του ΥΠΕΞ δεν διαψεύδουν ούτε επιβεβαιώνουν τα όποια δημοσιεύματα και σημειώνουν ότι «η όλη διαδικασία είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και του Μ. Νίμτις ο οποίος έχει δώσει διορία δύο εβδομάδων και στις δύο πλευρές ώστε να απαντήσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.