Οι αναβαθμίσεις των ξένων οίκων δίνουν “αέρα” στη διαπραγμάτευση

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Standard and Poor’s, Fitch και Moody’s ενισχύει το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Σε οτι αφορά την μετά πρόγραμμα εποχή, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις διαπραγματεύσεις τον Μάιο. Μέχρι τότε η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στο ότι θα έχει βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και ότι θα έχει καταγραφεί τουλάχιστον μία ακόμη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές για την άντληση 3-5 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης 10ετούς ομολόγου με στόχο το περαιτέρω γέμισμα του «κουμπαρά».
Με βάση τον προγραμματισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών:
Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuro Working Group της 1ης Μαρτίου.
Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.
Το νέο σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018 (πιθανότατα μετά το Πάσχα).
Τέλος, το «μαξιλάρι» ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για τη στήριξη της οικονομίας και τη διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.