Η ανακοίνωση της INTERPOL για την επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Τη Γενική Γραμματεία της INTERPOL επισκέφθηκε χθες (30 Σεπτεμβρίου 2016) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της κ. Jurgen Stock , στην έδρα της INTERPOL στη Λυών Γαλλίας.
Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.
Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη βελτίωση της συνοριακής ασφάλειας, ύστερα και από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δράσεις της INTERPOL κατά των οργανωμένων δικτύων διακίνησης παράνομων μεταναστών.
Τόσο από τον Γενικό Γραμματέα όσο και από Αξιωματούχους της INTERPOL επισημάνθηκε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες παγκοσμίως, ως προς τον αριθμό των αναζητήσεων στις Βάσεις Δεδομένων της INTERPOL και επισημάνθηκε ότι η Ελλάδα είναι 3η ανάμεσα στις χώρες Schengen και 5η μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη συνεισφορά της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια ασφάλεια.
tsouvalas_interpol_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Αρχηγός, ενημέρωσε για την προσφυγική – μεταναστευτική κρίση καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την προστασία των ευρωπαϊκών εξωτερικών συνόρων και την αντιμετώπιση των εσωτερικών απειλών από τις διάφορες μορφές του οργανωμένου εγκλήματος. Ιδιαιτέρως αναφέρθηκε στην υφιστάμενη συνεργασία της χώρας μας με την INTERPOL και τη χρήση των δυνατοτήτων που παρέχει στη διεθνή αστυνομική συνεργασία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αρχηγός ξεναγήθηκε, επίσης, στο Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης και Συντονισμού του Οργανισμού.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της INTERPOL

30 September 2016
Visit of Hellenic Police Chief
Konstantinos Tsouvalas, Chief of the Hellenic Police, met with INTERPOL Secretary General Jürgen Stock during a visit to the world police body’s General Secretariat headquarters.
In light of the current European migration crisis, Lieutenant General Tsouvalas’s discussions with senior officials focused on the Organization’s initiatives in countering organized crime groups facilitating illegal immigration and INTERPOL’s border management tools.
Following its expansion of access to INTERPOL’s capabilities to border control posts, Greek police have recorded a significant increase in the number of searches of INTERPOL’s databases, and are currently among the top three Schengen countries conducting checks against the Stolen and Lost Travel Documents database.
“The real-time access to valuable policing information provided by INTERPOL significantly helps the work of police in the field. The Hellenic Police will continue to be a strong partner of INTERPOL,” said Lieutenant General Tsouvalas.
Accompanied by Colonel Ilias Xanthakis, Director of the International Police Cooperation Division and Lieutenant General Zacharoula Tsirigoti, Chief of Staff, Lieutenant General Tsouvalas also visited the world police body’s 24-hour Command and Coordination Centre.
LINK: http://www.interpol.int/News-and-media/Visits

Μεταφρασμένο κείμενο
30 Σεπτεμβρίου 2016
Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Τσουβάλας συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της INTERPOL Jürgen Stock, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην έδρα της Γενικής Γραμματείας της INTERPOL.
Υπό το φως της τρέχουσας ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης, οι συζητήσεις του Αντιστρατήγου Τσουβάλα με ανώτερους αξιωματούχους επικεντρώθηκαν στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την αντιμετώπιση ομάδων οργανωμένου εγκλήματος που διευκολύνουν την παράνομη μετανάστευση και στα εργαλεία διαχείρισης συνόρων της INTERPOL.
Μετά την επέκταση της πρόσβασης στις δυνατότητες της INTERPOL για συνοριακούς ελέγχους, η Ελληνική αστυνομία κατέγραψε σημαντική αύξηση στον αριθμό των αναζητήσεων στις βάσεις δεδομένων της INTERPOL και είναι σήμερα ανάμεσα στις τρεις πρώτες χώρες Schengen που διενεργεί ελέγχους με τη βάση δεδομένων για τα κλεμμένα και χαμένα ταξιδιωτικά έγγραφα.
«Η πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πολύτιμες αστυνομικές πληροφορίες, που παρέχονται από την INTERPOL βοηθά σημαντικά το έργο της αστυνομίας στον τομέα. Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι ένας ισχυρός εταίρος της INTERPOL», δήλωσε ο Αντιστράτηγος Τσουβάλας.
Συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικό Διευθυντή Ηλία Ξανθάκη και την Προϊσταμένη Επιτελείου, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας επισκέφθηκε επίσης το 24ωρο Κέντρο Εντολών και Συντονισμού της INTERPOL.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.