Αναδιάρθρωση των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών με νέο διάταγμα

Άρχισε η αναδιάρθρωση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών βάσει σχετικού διατάγματος.
Έτσι, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT- Milli İstihbarat Teşkilatı), σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, θα έχει αντί για τέσσερις, έξι βοηθούς του υφυπουργού Πληροφοριών, Χακάν Φιντάν, και με τον τρόπο αυτόν θα γίνεται καλύτερη αξιοποίηση του εξειδικευμένου προσωπικού.

Οι ειδικές υπηρεσίες των μονάδων χωρίζονται η μία από την άλλη και καθιερώνεται ειδικό τμήμα για τους Γκιουλενιστές (FETÖ).

Καθιερώνονται, ακόμη, ειδικά τμήματα που θα ασχολούνται αποκλειστικά με Συρία και με Ιράκ και οι δράσεις δεν θα έχουν “αμυντικό χαρακτήρα” αλλά “προσβολής”.

Οι ειδικές επιχειρήσεις θα ανήκουν στην αρμοδιότητα ενός από τους αναπληρωτές του υφυπουργού.

Ένα βασικό στοιχείο είναι η δημιουργία μιας νέας δομής της “μονάδας συντονισμού” και σε αυτήν διορίστηκε ένα νέος αναπληρωτής υφυπουργός υπεύθυνος του νεοσύστατου αυτού γραφείου.

Αυτή έχει την ονομασία Εθνική Επιτροπή Συντονισμού των Πληροφοριών και θα συνδέεται με το Κοινό Κέντρο Συντονισμού των Πληροφοριών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Gazete Haberturk που μεταφράζει το echedoros-a.gr αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά την αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, όπου αποδείχθηκε η έλλειψη συντονισμού των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το κέντρο Συντονισμού και στρατηγικών κινήσεων στις μυστικές υπηρεσίες έχει στόχο να διορθώσει τις ελλείψεις που ανιχνεύθηκαν κατά την 15η Ιουλίου, και έργο του είναι η βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των θεσμικών οργάνων και οργανισμών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.