Άφησαν στο έλεος του Θεού το Δημοτικό νοσοκομείο της Πάτρας!

Παρατημένο και έρμαιο της φθοράς του χρόνου, είναι το νεοκλασικό κτίριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου στην Άνω πόλη της Πάτρας. Το κτίριο έχει την υπογραφή του Δανού αρχιτέκτονα Ch. E. Hansen, και λειτούργησε ως νοσοκομείο από το 1872 έως και το 1973.

Σήμερα λειτουργεί ως Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου της Πάτρας, ωστόσο η ανατολική πλευρά του κτιρίου είναι κλειστή και καταρρέει.

Οι φθορές του κτιρίου είναι ορατές με «γυμνό μάτι» και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για την ανάπλαση και ανάδειξη ενός ακόμη κτιρίου που αποτελεί ένα «κόσμημα» για την πόλη.

Παρά τις προσπάθειες που κατά καιρούς έχουν ανακοινωθεί για την ανάπλαση του κτιρίου, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ έχουν χαθεί και σημαντικές ευκαιρίες, όπως η διοργάνωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2006, όπου θα μπορούσε να έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση της ανάπλασης του κτιρίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχει έτοιμη μελέτη για την επισκευή και ανάδειξη του κτιρίου, κόστους 1,5 εκατ. ευρώ, η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτή στο συρτάρι του Δήμου της Πάτρας.

Σύμφωνα με το thebest.gr την ίδια ώρα, ο Δήμος έχει εξαγγείλει την ανάπλαση της Άνω Πόλης με την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής, διεκδικώντας κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.