6 μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία σε παράγοντα της ΕΠΟ

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή στον πρόεδρο της ΕΠΣ Τρικάλων, Θανάση Μπουτζιώλη, για τα αδικήματα: α) της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος από κοινού άπαξ και κατά συρροή» και, β) της «πλαστογραφίας με χρήση από κοινού άπαξ και κατά συρροή».

Με λίγα λόγια, ο Μπουτζιώλης καταδικάστηκε γιατί σε κλεμμένη επιταγή που ήρθε στην κατοχή του, έβαλε ψεύτικα στοιχεία και υπογραφή προκειμένου να παραπλανήσει τους υπαλλήλους τραπεζικού καταστήματος του Μουζακίου Καρδίτσας και να εισπράξει, όπως και έγινε, το ποσό των 8.650 ευρώ.

Ο Θανάσης Μπουτζιώλης είναι ο άνθρωπος για τον οποίο ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε αποδώσει τον περίφημο χαρακτηρισμό «γκρανκάσα», προσθέτοντας: «Αν δείτε τον πρόεδρο της Ενώσεως των Τρικάλων, θα τρομάξετε»!

Σύμφωνα με το sdna.gr πρόκειται για έναν… «υπερπαράγοντα» της ΕΠΟ, ο οποίος έχει συγκεντρώσει πάνω του εξουσίες φανερές (αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδος, αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Βίας), αλλά προφανώς και μη φανερές, καθώς από το 2012 που εξελέγη η διοίκηση Σαρρή (που εξελίχθηκε σε διοίκηση Γκιρτζίκη) λέγεται ότι «λύνει και δένει» σε όλα τα επίπεδα στο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι απλά ένας «βραχίονας» του «συστήματος», αλλά ένα πρόσωπο πολύ ισχυρό για το νυν καθεστώς, που φέρεται να κινεί τα νήματα και να λαμβάνει μέρος σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Θανάσης Μπουτζιώλης ήταν μάρτυρας υπεράσπισης της δίκης Μαρινάκη-Θεοδωρίδη για την είσοδό τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στον τελικό του Κυπέλλου του 2013 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης, στην οποία αμφότεροι οι κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν. Στην κατάθεσή του είχε υποστηρίξει πως ο Μαρινάκης είπε στους διαιτητές «σας εύχομαι καλή επιτυχία. Να σφυρίξετε 50-50 και ό,τι βλέπετε. Μην φοβάστε τίποτα», για να προσθέσει: «Είναι κάτι συνηθισμένο. Δεν προκάλεσε κανέναν φόβο στους διαιτητές. Δεν θεωρώ ότι ένας διαιτητής μπορεί να κάνει εσκεμμένο λάθος σε τελικό κυπέλλου. Το χέρι που δεν έδωσαν ήταν ένα ανθρώπινο λάθος. Σε έναν τελικό, ο διαιτητής θα παίξει 50-50, θέλει δεν θέλει. Ό,τι λάθος κάνει, είναι ανθρώπινο».

Εξάλλου, μετά τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη, υπάρχει φωτογραφικό υλικό που τον απεικονίζει στα μπουζούκια με την ομάδα του Ολυμπιακού για τα επινίκια.

Ο Μπουτζιώλης φέρεται τους τελευταίους μήνες να εμφανίζεται σε διάφορες Ενώσεις όπου διεξήχθησαν εκλογικές διαδικασίες, ενώ τυπικά δεν είχε κάποια δουλειά εκεί.

Ήταν επίσης ένας από τους υπεύθυνους του μεγάλου φιάσκου της περσινής ομιχλώδους κλήρωσης του Κυπέλλου (για την τρίτη φάση), όπου ουδείς καταλάβαινε τι ζευγάρια προέκυπταν και με τον Μπουτζιώλη να γελοιοποιεί την διαδικασία, αναφωνώντας «έβγαλα», αντί να πει τη λέξη «Ολυμπιακός», του οποίου το μπαλάκι μόλις είχε τραβήξει.

Εσχάτως, συνετρίβη στη δικαστική διαμάχη που είχε με τέσσερις δημοσιογράφους της εφημερίδας «ΩΡΑ των ΣΠΟΡ», τους οποίους είχε μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση και ηθική βλάβη, αλλά οι συνάδελφοι δικαιώθηκαν πανηγυρικά για τα όσα είχαν γράψει.

Ο Μπουτζιώλης είναι 20(!) χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Τρικάλων. Κι όμως: Τον Δεκέμβριο του 2012, οι οπαδοί του ΑΟ Τρικάλων ανάρτησαν πανό που έγραφε: «Αλέξη και Θανάση είστε της πόλης η ντροπή»! Ο Θανάσης είναι ο Μπουτζιώλης. Ο Αλέξης, είναι ο Τρικαλινός διεθνής διαιτητής, Αλέξανδρος Αρετόπουλος, του οποίου οι διαιτησίες έχουν ξεσηκώσει κατά καιρούς θύελλα αντιδράσεων από τις ομάδες που αντιπολιτεύονται το καθεστώς. Φυσικά, μιλάμε για “ανθρώπινα λάθη”, όπως λέει και ο Μπουτζιώλης…

Αναφορικά με την καταδίκη του για πλαστογραφία και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος την οποία αποκαλύπτει σήμερα το SDNA, αξίζει να σημειωθεί επίσης και το εξής: Εφόσον η απόφαση της δικαιοσύνης καταστεί τελεσίδικη, ο Μπουτζιώλης εκπίπτει αυτοδικαίως των αξιωμάτων του!

Το SDNA έχει στην κατοχή του και τα πρακτικά του δικαστηρίου για την καταδίκη του Μπουτζιώλη και σας παρουσιάζει αυτούσιο το ουσιώδες απόσπασμα:

«ΚΗΡΥΣΣΕΙ ένοχο τον πέμπτο εκ των κατηγορουμένων, Αθανάσιο Μπουτζιώλη, διότι:
Στην Αθήνα περί το μήνα Μάιο του έτους 2009 και σε ημερομηνία που δεν εξακριβώθηκε κατήρτισε πλαστό έγγραφο με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση του άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες. Ειδικότερα, αφού έλαβε στην κατοχή του το με αριθμό 39445086-8 κλεμμένο φύλλο επιταγής, συμπλήρωσε τα στοιχεία αυτής και δη στη θέση “ΤΟΠΟΣ” έθεσε τη λέξη “Αθήνα”, στη θέση “ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ” έθεσε “20/10/2009”, στη θέση “ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΟΥ ΑΥΤΗ ΣΕ ΔΙΑΤΑΓΗ” έθεσε το ονοματεπώνυμο “ΓΚ…. ΕΥ…” και ως ποσό έθεσε αριθμητικός “8.650” και ολογράφως “ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΥΡΩ”, ενώ στη θέση “ΥΠΟΓΡΑΦΗ” έθεσε κατ’ απομίμηση και χωρίς δικαίωμα υπογραφικό σκαρίφημα ως δήθεν υπογραφή του εγκαλούντος Αλ… Για και εντύπωμα κατασκευασμένης σφραγίδας της εταιρίας με την επωνυμία “Κ. ΤΡ… & ΣΙΑ Ο.Ε.”, η οποία φερόταν να είχε ως αντικείμενο την εμπορεία τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, ενώ στην πραγματικότητα η ως άνω εταιρία εμπορευόταν ιατρικά μηχανήματα, έτσι ώστε να δίδεται η εντύπωση στους τρίτους ότι ο εγκαλών είχε εκδώσει την επιταγή και την είχε μεταβιβάσει νόμιμα, στη συνέχεια δε ο συγκατηγορούμενός του Ευ… Γκ… έθεσε την υπογραφή του ως λήπτης και κομιστής και τη σφραγίδα της επιχείρησής του “ΓΚ…ΕΥ… ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ” και την προσκόμισε στο κατάστημα Μουζακίου Καρδίτσας της τράπεζας “…. (αναφέρεται το όνομα της τράπεζας)”, ως ενέχυρο προς χρηματοδότηση. Τα ανωτέρω έπραξαν οι τέταρτος και πέμπτος κατηγορούμενος με σκοπό να παραπλανήσουν τους αρμόδιους τραπεζικούς υπαλλήλους ότι η ανωτέρω επιταγή ήταν γνήσια και είχε κυκλοφορήσει νόμιμα και να λάβουν χρηματοδότηση ύψους 8.650 ευρώ, πράγμα που πέτυχαν, όταν δεν εμφανίστηκε η επιταγή προς πληρωμή στις 20.10.2009 δεν πληρώθηκε διότι όπως εξακριβώθηκε έπειτα από έλεγχο του λογαριασμού του φερόμενου ως εκδότη υπήρχε δήλωση για κλοπή της επιταγής».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.