46 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε 2 μήνες κατά την εισβολή στο Αφρίν

46 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 225 τραυματίστηκαν μέχρι σήμερα στην Επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” που ξεκίνησαν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο Αφρίν της Συρίας στις 20 Ιανουαρίου 2018.

Το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπενθυμίζει ότι οι ΤΕΔ και ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το κέντρο του Αφρίν και πως συνεχίζονται οι εργασίες έρευνας ναρκών και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στις περιοχές που εξασφαλίστηκε ο έλεγχος.

Στις μέχρι σήμερα συγκρούσεις με τους Κούρδους αντάρτες σκοτώθηκαν 46 Τούρκοι στρατιώτες και 225 στρατιώτες τραυματίστηκαν, 3.603 Κούρδοι αγωνιστές εξουδετερώθηκαν συνολικά από την έναρξη της επιχείρησης, αναφέρει το ΓΕΕΔ.

Σύμφωνα πάντα με το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων η Επιχείρηση “Κλάδος Ελαίας” συνεχίζεται με επιτυχία όπως σχεδιάστηκε, στόχος κατά τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης αποτελούν μόνο οι …τρομοκράτες καθώς και τα καταφύγια, τα κρησφύγετα, τα όπλα, τα οχήματα και ο εξοπλισμός τους σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι η ζωή των αμάχων πολιτών και αθώων ανθρώπων, το περιβάλλον, τα ιστορικά μνημεία, τα θρησκευτικά/πολιτιστικά κτίρια και οι εγκαταστάσεις δημοσίου συμφέροντος δε βρίσκονται σε καμία περίπτωση ανάμεσα στους στόχους των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το ΓΕΕΔ επισημαίνει επίσης ότι δεν γίνεται χρήση πυρομαχικών που απαγορεύουν το διεθνές δίκαιο και οι συνθήκες και πως δεν βρίσκονται τέτοιου είδους πυρομαχικά στα αποθέματα των ΤΕΔ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αμάχων πολιτών που ζουν στο Αφρίν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.