Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.: Η Στολή δεν είναι θεατρικό κουστούμι από βεστιάριο!

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.) καταδικάζει την “τιμωρητική” απομάκρυνση δύο αστυνομικών από την Άμεση Δράση:

“Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. με αφορμή την δημόσια καταγγελία συνδικαλιστικού εκπροσώπου, την οποία με λύπη διαπιστώνουμε να επιβεβαιώνεται στην πράξη και αφορά την απομάκρυνση από τις υπηρεσίες τους, δύο συναδέλφων υπηρετούντων στην Άμεση Δράση διότι βρέθηκαν από τον Γ.Α.Δ.Α. κ. Ασημακόπουλο Αλκιβιάδη ασκεπείς εκφράζουμε:

Την αντίθεση μας σε εν θερμώ αποφάσεις που παραβιάζουν, κατ αρχήν την διέπουσα από το πειθαρχικό δίκαιο διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου, μάλιστα χωρίς καν την εφαρμογή του δικαιώματος της προηγούμενης ακρόασης.

Η τιμωρία με τη μέθοδο του “εξοστρακισμού” εφαρμοζόταν στην Αθήνα το 510 π.χ και η εφαρμογή της ως τιμωρία αιώνες μετά , υποβαθμίζει τον οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας ως έννοια και ως λειτουργία.

Η στολή στην Ελληνική Αστυνομία δεν αποτελεί “θεατρικό κοστούμι” που δανειζόμαστε από βεστιάριο ηθοποιών για να διαδραματίσουμε το ρόλο μας, αλλά συνδέεται με αστυνομικό έργο που πολλές φορές μας αναγκάζει να προσαρμοζόμαστε σε ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες.

Χωρίς να μακρηγορούμε για τα αυτονόητα, ενώνουμε τη φωνή μας με τους καταγγέλλοντες και καλούμε τον κ. Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να ακυρώσει σήμερα τις απομακρύνσεις των Συναδέλφων, σε διαφορετική περίπτωση θέτουμε το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α σε εγρήγορση για περαιτέρω έμπρακτες διαμαρτυρίες”.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

O                                                                          O

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                   ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.